Se nyhedsbrevet online
Lyngbjerg
Om Lis Lyngbjerg
Lyngbjerg - Omtale
Lyngbjerg - Omtale
Lyngbjerg - Nyheder
 
Vigtig lederviden: Du kan undgå langvarige sygemeldinger. Vi har længe haft fokus på det grønne trivselsområde og det røde sygemeldingsområde. Vi skal arbejde målrettet på at sætte ind allerede i det gule overbelastnings-område.
15 års jubilæum:
Vi skal have fokus tilbage
på det gule område
I år er det 15 år siden, jeg satte mig for at fordybe mig i forskning og viden om sammenhængen mellem ledelse og stress og omsætte det til noget, lederne kan bruge i dagligdagen.
 
Det er gennem årene blevet til 6 bøger, masser af foredrag, undervisning og individuel sparring.
 
Samtidig har jeg været med til at udvikle Stressbarometer®, som i dag er et evidensbaseret Lyngbjerg-koncept til ledere, som sikrer viden og redskaber til trivsel og stressforebyggelse hos ledere og medarbejdere. 
 
De 15 år har bekræftet mig i, at lederens viden om hjernen og kroppen er afgørende, hvis vi skal undgå drastiske og langvarige sygemeldinger. Vi er i Danmark blevet gode til at arbejde med trivsel, og vi har fokus, behandling og forskning nogenlunde på plads, når en medarbejder rammer muren og må sygemeldes. 
 
Men hverken ledere, behandlingssystem eller forskningen er gode nok til at sætte ind allerede i det gule område - når overbelastningen er synlig. Det er heller ikke nemt. Det har taget mig 10-15 år at indsamle viden, afprøve og justere redskaber for at finde ud af, hvad der virker bedst. Hvordan det præsenteres, så det bliver forstået - og vigtigst - brugt af den amibitiøse og engagerede ledergruppe eller afdeling. 
 
Lad os gøre arbejdet
 
Jeg og mine samarbejdspartnere laver arbejdet. Vi guider ledere og medarbejdere i en kort periode. Vi tager direkte hånd om de medarbejdere, der har behov. Og vi sikrer, at hele gruppen får nødvendig viden og konkrete handlemuligheder.
 
Min mission er at udbrede Stressbarometer® og formidle konkrete og enkle redskaber, som er forskningsmæssigt velfunderede og solide - og som virker. 
 
Vil du vide mere om Stressbarometer®-konceptet eller have effektive redskaber i dit daglige lederjob, så skriv endelig til mig.
 
De bedste hilsner
Lis 
 
PS: I dag får du en boggave - den første bog fra 2002, Ledelse uden stress. Efterspørgslen var overvældende, da jeg gav adgang til bogen for et par år siden, derfor har jeg valgt den som tak for 15 år med speciale i ledelse og stress. Der er kommet ny erfaring og forskning til siden. Vil du høre om det, eller har du ikke tid til at læse, ringer du bare. 
 
En af mine medarbejdere er overbelastet.
Hvordan håndterer jeg det bedst?
 
Ring 20 92 50 20 og få 15 minutters sparring, viden og anbefalinger til, hvordan du bedst kan tale med din medarbejder:
Stressbarometer® Grøn, gul og rød zone Lis Lyngbjerg

Sæt ind i den gule zone

 
Stress koster dyrt. Alligevel er det billigere og enklere, end mange tror, at gøre noget seriøst ved stress. Stressbarometer® er en pakkeløsning, som virker.
 
Ofte finder man som leder først ud af, at den dygtige projektleder, nyudnævnte afdelingsleder, hårdtarbejdende teamleder eller seje specialist er overbelastet, når sygemeldingen løber ind.
 
Med Stressbarometer® får du, din ledergruppe og din afdeling en let måde at kende forskel på travlhed, overbelastning og stress. 
 
Konceptet består af:
  • Indledende møde med ansvarlig leder
  • Individuel onlinetest Stressbarometer® inkl. resultat og anbefalinger til deltagerne
  • Individuel sparring direkte til deltagere, der er overbelastede
  • Seminar med resultat og feedback på gruppeniveau
  • Materiale: LederKit eller MedarbejderKit
  • Afsluttende test og møde med anbefalinger.
"Stressbarometer® har givet os en værdifuld viden om den samlede ledelses stressniveau og mulighed for at forebygge stress hos dem, der var i risikozonen."
Henriette Poulsen, Stabs- & HRchef, Sputnik

Lyngbjergs 15 års jubilæum i tal:

  • Seks bøger om ledelse, stress og søvn
  • Undervisning af over 14.000 ledere og medarbejdere i Danmark, Stockholm, Oslo, Helsinki, Paris, Tokyo, Kyoto
  • Opgaver for over 120 virksomheder og organisationer
  • Over 1.200 timers individuelle samtaler med ledere og medarbejdere
  • Fordybelse i forskning og faglitteratur om ledelse, stress, hjerneforskning, søvn og kommunkation og et hav af artikler, udtalelser, interviews 
  • Samarbejde med læger, erhvervspsykologer og ledere i alle lag på tværs af brancher
     
Ledertrivsel i travlhed:
Relevante og overskuelige redskaber
Ledertrivsel i travlhed handler om, hvordan du selv kan forebygge stress som leder, så du bevarer dit eget overblik og overskud i et arbejdsliv med højt tempo og løse rammer for arbejdstid og struktur. Samtidig kan du bruge den til at hjælpe overbelastede medarbejdere.
Med bogen følger en licens til Stressbarometer®.
Tip: Køb to bøger og læs den med din leder eller din nøglemedarbejder i sommerferien. 
"Bogen er vedkommende for alle, der oplever et presset arbejdsliv med flydende grænser mellem arbejde og privatliv. Særlig vellykket er alle de relevante og overskuelige værktøjer. De er lige til at gå til, enten på egen hånd eller sammen med en leder. Vi anbefaler alle ledere at læse bogen, og gå forrest som det gode eksempel. Hartmanns er vilde med bogen."
Anmeldelse, Hartmanns
 
"Jeg anbefaler meget gerne bogen, som er relevant for såvel topledere, chefer og lederen med og uden personaleansvar som for alle andre, der gerne vil præstere, have ansvar og udfordringer, og som oplever høje krav, højt tempo, grænseløse opgaver og uklare roller."
5 stjerner, Ulla Bechsgaard, Morgenavisen Jyllandsposten
Læs hele anmeldelsen
 
Ønsker du ikke flere nyhedsbreve fra mig, så klik her