Se nyhedsbrevet online
 
Kære 
 
Velkommen til snart november. Her får du udsigten for resten af året:
 
DU HAR 200 ARBEJDSTIMER TILBAGE I ÅR
 
Der er 8 uger til 18. december. Hvis du har en arbejdsuge på 40 timer, er det 320 timer. Så skal der trækkes 40 procent fra til alle de uforudsete opgaver, og ja, så er der knap 200 timer tilbage.
 
Sker det ofte, at du ikke når det, du har sat dig for? Eller kommer du bagud med opgaverne? Så er der en naturlig forklaring. 
 
HJERNEN FINTÆLLER IKKE
 
Hjernen snyder os nemlig. Den går ikke gang med at fintælle, om det nu også kan lade sig gøre, når vi får en ny ide eller en ny opgave. 
En opgave til 40 arbejdstimer fylder kun én linje på din to-do-liste. En opgave til 1 arbejdstime fylder også kun én linje. 
"Ergo tager de nok lige lang tid. Top, det skal jeg nok nå," tolker den irrationelle del af hjernen.
 
TO DO
 
Find ud af, hvor mange timer det vil tage at løse de opgaver, der er planlagt for resten af året. Er der for mange? Så må du i gang med metoden USA: Udskyd, Slet, Aflys. 
 
Hvad vil du bruge dine 200 timer til? Hvad skal dine medarbejdere bruge deres 200 timer til? Få fokus på de rigtige opgaver, så de bliver af en god kvalitet - uden overbelastningsskader og stress.
 
WHAT NOT TO DO
 
Lav din what-not-to-liste allerede nu. Er du leder, så tal med teamet eller afdelingen om, hvad de ikke skal lave. 
 
2020 har sat sig for at være anderledes året ud. Og vi er allerede godt i gang. Vi skal ikke rejse. Vi skal ikke til konferencer eller messer. Vi kan lige så godt tage konsekvensen og sørge for, at de næste måneder bliver sjovere og lettere - med et realistisk antal opgaver.
 
 
De bedste hilsner
Lis 
 
PS: Nyt motto: Ikke flere gode ideer i år.
 

Vil du have ledertrivsel i travlhed?

Vil du have styr på mængden af opgaver, overbelastning væk eller søvnen på plads? Bestil et kort, intensivt ledersparringsforløb. Vi sparer på snakken og fokuserer på de mest nødvendige og effektive redskaber, som virker.
 
 
Bestil forløbet i dag: Ring +4520925020 eller bare besvar nyhedsbrevet.
 
"Det har været lidt af en øjenåbner at se, hvor hurtigt man kan komme ned i stressniveau og med meget små midler.” 
Michael Jensen, CFO, TravelpoolEurope
 
 

Virtuel ledersparring er effektiv

16 ledere deltog i kort, intensiv og virtuel ledersparring i forsommeren 2020. Resultaterne viser, at selv et kort forløb på 3,5 time i gennemsnit har stor effekt. Seks af deltagerne var massivt overbelastede med en række stress-symptomer. De oplevede alle markant forbedring af stress-symptomerne, og var ude af risiko efter 13 dage i gennemsnit.
 
Det betyder ikke, at det altid går sådan, eller at alle problemer løses på 3-4 timer. Men i langt de fleste tilfælde kan man få styr på stress-symptomerne, få søvnen på plads og en del overskud tilbage.

Fondsprojektet betød, at en række ledere fik en håndsrækning i en akut krise i corona-nedlukningens start. Men det betød også, at jeg fik erfaring med virtuel sparring og ikke mindst dokumenteret effekten. 
 
Læs om projektet og se resultaterne: Virtuel ledersparring er effektiv  
 
”Det korte, intensive forløb har været super optimalt for mig. Effekten er kommet, fordi det ikke har været et klassisk kursus, men 1:1 sparring via korte telefonsamtaler. Tak for et rigtig godt forløb.”
Britt Adamczyk, Regnskabschef, Metronome Productions A/S
 
 

TAK FOR FEEDBACK

Tak til mine kunder for positiv feedback, genkøb - og blomster. Det har altid stor betydning. Men da særligt i år. God arbejdslyst. 
Ønsker du ikke flere nyhedsbreve, klik her